Hommus: 250 g kokta kikärtor
2 msk tahini, jag föreslår köpt sesampasta.
3-4 vitlöksklyftor
saften av 1/2 citron
1/2 tsk salt
olivolja (virgin)
1 tsk spiskummin.
Lägg
kikärtorna och vitlöken i en matberedare, kör tills allt är väl mixat.
Tillsätt olivoljan lite i taget, man ser hur massan reser sig och blir
luftig. Nu kan man öppna maskinen och kontrollera smak och konsistens,
Jag anger inte mängd av olivolja, det är lätt att se hur mycket man ska
använda. Nu är det dags för salt, citron och spiskummin, tillsätt dessa
och kör ytterligare en liten stund, smaka av och tillsätt lite av spadet
från kikärtorna om du tycker att din hommus är för tjock.
Ingefärsrasp: !,5 dl riven färsk ingefära
3-4 vitlöksklyftor
Olivolja så att det täcker väl
Något salt
Tag fram ingredienserna, ingefäran behöver inte
skalas, man kan skölja och putsa den vid behov. Tag fram en skål. Lägg i
ingefäran och vitlöken (pressad) tillsätt oljan samt salt, rör om, klart
att servera.
Min Solrospesto: 2 dl solrosfrö
1 knippa ruccolasallad även kallad senapskål på svenska.
3-4 klyftor vitlök
Olivolja av god kvalitet
1/2 dl riven Parmesanost eller Fransk Port Salut som är lite hårdare och torrare än den
svenska.
Några stänk av Crema di Balsamico.
Salt
Lägg solrosfröna och vitlöksklyftorna i en
matberedare, mixa väl, tillsätt olivoljan lite i taget, när massan
börjar få lite volym så tillsätter man ruccolan kör beredaren en stund
till mer olja tilsätts. Sedan ska den rivna osten i, det kan nu behövas
lite mera olivolja. Man avslutar med salt och Crema di Balsamico efter
smak.
Så nu är det bara att sätta fart prova och låta fantasin sprudla ty det är bara den som kan sätta dina gränser!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar