onsdag 28 mars 2012

Välkomna allesammans till Kafé Schuckert!


Den här dagen har varit lite som att baka en tårta: tvära kast mellan hopp och förtvivlan. Sockerkakssmeten bådade gott, men under gräddningen sjönk allt ihop. Nu har vi skurit ett snitt ungefär i mitten, vräkt på fyllning och täckt allting i fluffig visp. Det ser inte så vackert ut, men det kan nog smaka gott och allt ska ändå blandas i magen.

Till saken: Vi sökte projektstöd från Leader och fick avslag i morse. Stämningen blev en aning låg, men årsmöte skulle naturligtvis ändå hållas och namnet var ju bestämt, så då kunde vi lika gärna avslöja det. Och vi hade redan bakat kaffebrödet så då kunde vi lika gärna fika.

Ett tjugotal nuvarande och blivande medlemmar infann sig tillsammans med nästan lika många sorters kakor. Vår oförtrutna ordförande förklarade läget och framhävde att det minsann fanns alternativ att arbeta vidare på och utkastade frågan om föreningens framtid.

En livlig diskussion följde och alla var nästan ohemult entusiastiska. Inget får igång Långedsborna som lite motstånd verkar det som. De flesta verkade ha ett gäng kaffekoppar och någon gammal frys som de kunde donera. Och har vi inte råd med målarfärg så kan vi klä in hela lokalen i textil.


Nu skrider vi till verket. Vi har inga pengar och önskelistan här bredvid kommer växa. Nästa möte är om en vecka: den 4/4. Kom och hjälp!

Fortsättning följer i detta gastkramande drama, men om ni inte hör något annat så är allt schuckert!

onsdag 21 mars 2012

Stående eller liggande kanelsnurra?


Styrelsen har sammanträtt i namnfrågan så som det var skrivet.
Det bjöds på både kanelbullar och vaniljbullar under förhandlingarna - en träffande gestaltning av jurymedlemmarnas ambivalens. Helst vill vi både äta kakan och ha den kvar.
Men efter stor beslutsvånda, intensivt lobbyarbete och hetsiga debatter i liksom kontinental stil har vi nu till slut kommit överens. Namnet på Dals Långeds kaféförenings blivande kafé är:



Hemligt.



Det kommer avslöjas med pompa och ståt på årsmötet.
Välkomna!

måndag 19 mars 2012

kokoskaka är granne med grahamskringla

Lystring! I morgon är sista dagen att göra sin röst hörd i namnfrågan. Förslag kan lämnas i ett mail, i kommentarsfältet på bloggen, på en lapp av valfri storlek som på något sätt finner sin väg till någon av styrelsemedlemmarna. Juryn är mutbar och välkomnar alla sorters vetelängder, småkakor och bakelser tillsammans med namnförslaget.



Bullkommittén (a.k.a.köksgruppen) efterfrågar recept, och lämpligast vore om ni bakorakel där ute kommer på årsmötet och tar med era bästa recept (de som inte är hemliga vill säga). För bästa effekt bör receptet vara så att säga förverkligat så att omedelbar avsmakning och utvärdering kan göras.

Kaka kaka kaka kakakakakakakakakaa! 

tisdag 13 mars 2012

å-å-å-ååårsmööte!

Kallelse till årsmöte 2012!

Onsdagen den 28 mars kl klockan 18.30 har vi årsmöte
i kafélokalen, Enetsvägen 3

Sedvanliga årsmötesförhandlingar
Information om Leader-projektet
Diskussion om framtiden

Kak- och bullbuffé – knyte! Styrelsen fixar kaffe och te.
Ta gärna med dig en stol också!

VÄLKOMMEN!
Styrelsen för Dals Långeds Kaféförening

torsdag 8 mars 2012

millefoglie con klickgolv och tapeter

Första mötet i själva lokalen bådade gott. Vi drömde om framtida allsång på uteplatsen med dragspel och stråhatt och linnekostym. Vi dryftade också mera samtida frågor såsom tak, golv, väggar, personaltoalett och fukt. Men mest drömde vi om stråhatt och dragspel.

Vi behöver en massa saker och tjänster. Helst gratis. Om du har kunskaper eller tid eller föremål av nytta så är du välkommen att bidra med dem så att Dals Långeds framtida föreningsfik blir så magniFIKt och oerhört och legendariskt och briljant och saftigt och gyllengult som det anstår en ort som vår.

Här ovan finns en flik med en ständigt växande önskelista. "Gimme gimme" som Britney Spears skulle sagt.

Vet du något som borde stå med på listan så hör av dig.

lördag 3 mars 2012

Nytt möte! Hoppas Frasse och Pelle kommer.



Det rör på sig liksom framåtriktat som hade vi smörkräm under sulorna. Vi har lämnat in en ansökan till Leader och vi har fått tillgång till kafélokalen.
På måndag 5 mars klockan 18.00 är alla nuvarande och blivande engagerade välkomna till ett möte på själva platsen där allt kommer hända.
Inget finns, så allt får tas med. Något att sitta på, något att dricka ur, något att äta och något att äta med.

Välkomna!