onsdag 4 mars 2015

Beklagar på internationella kvinnodagen (men grattis till spelning nästa helg)


På söndag är det internationella kvinnodagen, men det är verkligen inget att fira. Istället kommer vi vredgas över att den fortfarande behöver finnas för att det fortfarande är orättvist. Och samla ihop hågade feminister på Feministiskt elvakaffe – alltså en timme innan vanlig öppningstid. Feminister (oavsett partitillhörighet) är hjärtligt välkomna att träffas och smida planer för världsförbättring så vi kan slippa den här dagen någon gång i framtiden.

Själva bemärkelsedagen kom till redan 1910 på initiativ av den tyska kommunisten Clara Zetkin. Därför ska vi denna dag i kommunistisk anda sälja fika av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Det innebär att eftersom...:
Kvinnors löner, omräknade till heltidslöner, är i genomsnitt ca 17 procent lägre än männens. Skillnaden har varit ungefär densamma den senaste 20 åren, trots en total politisk enighet om det önskvärda i ökad jämställdhet på löneområdet. De omfattande insatserna i form av lagstiftning och propaganda tycks inte ha satt nämnvärda spår i lönerelationerna mellan könen. (SCB)
… kommer kvinnor betala 86% av ordinarie pris på söndag 8 mars.
Men nästa helg är allt som vanligt igen, förutom att vi glädjande nog har levande musik på Schuckert! Det är Dofhiort'n som gästar oss!

Hej! Vi är Dofhiort’n från Vänersborg. Vi är en duo som består av Julius Z. Strömberg på sång/gitarr och Manfred Högström på cajón och dragspel. Vi har känt varandra sedan 1999, då vi började första klass tillsammans och vi har hängt ihop sedan dess. 2006 startade vi vårt första band, ett punkband, som vi spelade med fram till 2011. Två år senare var vi på en backpackresa i södra Spanien och idén till Dofhiort’n föddes. 14 dagar senare hade vi vår första spelning på en bar intill Medelhavet, och vi har sedan dess spelat i Sverige, Spanien och Tyskland.
Lördagen den 14 mars besöker vi Kafé Schuckert i Dals Långed och välkomnar er in i värmen! Hoppas vi ses där!
Medarrangör: ABF
Vägbeskrivning: http://tinyurl.com/schuckert
https://www.facebook.com/events/1547704525483687/
Gratis inträde, valfritt utträde.

Välkomna! Kram / Manfred & Julius

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar