torsdag 25 april 2013

Tack och välkommen du välgräddade våffelvår!

Tack New Colours för en fantastisk spelning i lördags, och tack alla gäster som kom och delade den goda stämningen!

Och snart är det Valborg med allt vad traditionen bjuder i vårt kära Dals Långed. Valborg är dessutom alldeles speciellt för Dals Långeds Kaféförening. Det var nämligen just den dagen för ett år sedan som Kafé Schuckert tack vare alla engagerade och handlingskraftiga Dals Långedsbor slog upp dörrarna för första gången. Tack! Kom så firar vi våren och ettårsjubileet tillsammans med en fika.


Vi har alldeles glömt lägga ut receptet på kikärtsbiffarna från Svens matkväll, men här kommer det:
 
Tag en burk eller förpackning kikärtor
1 ägg
en medelstor gul lök
Salt o peppar
(en matsked mjöl)

Öppna burken, låt den rinna av väl, lägg sedan kikärtorna i en bunke eller skål.
använd sedan en mixerstav eller något du kan krossa ärtorna med, se till att vara lätt på hand så att du inte krossar allt utan lämnar hälften av ärtorna hela. Tillsätt sedan ägget och kryddorna, rör ihop massan, stek så snart som möjligt i rapsolja. om massan känns för lös eller inte vill hålla ihop i pannan tillsätt något mjöl.

Om du vill anpassa rätten till vegansk kost använd istället för ägg något redningsmedel som tex. potatismjöl, arrowrot, tapioka eller liknande.

De hela kikärtorna bevarar den goda nötsmaken i anrättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar