söndag 26 februari 2012

Jag tror på Robert Lind i Kramfors samt vaniljhjärtan.

När Stan Getz på 60-talet besökte Sverige lirade han på två ställen: Nalen i Stockholm och Långeds folkets hus.

DLK ville inte vara sämre och ställde därför till med ett hejdundrande möte i denna anrika byggnad. Vid äntrandet av cafeterian slog det oss att Långed redan har en ultimat cafélokal och allt vi skulle kunna åstadkomma skulle te sig blekt i jämförelse. Men eftersom vi hade bortemot sju sorters kakor med oss var vi långt ifrån modstulna.
Mötets syfte var att spåna idéer angående namn, inredning och aktiviteter, samt fylla på arbetsgrupperna med folk. Som ett underlag till spånandet hade Jonas tagit fram en planritning över kafélokalen och en bild på fasaden på vilka vi kunde rita in hur vi vill att det ska vara och vad det ska heta. Vi delade in oss i grupper och gick lös på visionerandet.
Vid redovisningen av idéerna var de flesta överens om att vi ville ha variation i inredningen och blandat porslin. I övrigt skulle lokalen kunna husera många olika sorters aktiviteter och vara lätt att möblera om.

Så till det viktigaste: NAMNET.
Vi ska ha en namntävling! Och vinnaren får en bakelse (eller kaka) uppkallad efter sig! Hurra!
Namnförslag kan mailas till dlkafeforening@gmail.com fram till 20 mars. Det går också bra att bombardera kommentarsfältet med idéer fram tills dess. Efter det avgör en enväldig jury vilket förslag som passar bäst. Vinnaren meddelas på årsmötet 29 mars.
Nedan följer några av de namnförslag som uppkommit hittills:
Nya Café Chicago (Sje-ljudet uttalas som sju eller skjorta. Efter det gamla Café Chicago som enligt legenden funnits på orten.)
Kafé Selma (efter damen som spridit legenden om Chicago)
Kafé Grann
Kafé Grand
Café du Monde (lite blygsamt, precis som det välkända caféet i New Orleans), eller lite försvenskat: Kafé Världen.
Kafé Kulturkrocken
Kafé Folket eller Folkets Kafé eller Folkfront för fika eller något annat folkligt för att understryka fikets förankring i folkdjupet.
Kafé Framsidan
Café Danmark
Borglunds Kafé eftr. eller Elsas Kafé eller Kafé Elsa och Erland (allt detta efter Stenebyskolans grundare)
Schuckerts Kafé (Schuckert är ett slangord för nånting bra. Utdog tillsammans med pilsnerfilmerna. Återupplivningsförsök görs då och då i serien Assar av Ulf Lundkvist.)
Kafé Enet

Vi väntar med spänning på att bli formligen dränkta av namnförslag. Liksom övertäckta av ett grönt marsipantäcke av goda idéer. Och se, till slut, centrerat och liksom upphöjt knoppande kommer det slutliga namnet trona rosaskimrande med sockerfrostade kronblad och ingen kommer våga äta upp det. Så kommer det bli.   


2 kommentarer: