onsdag 11 januari 2012

brysselkex och medlemskap

Hej, här är styrelsen: Lena, Annika, Jonas, Daniel och Sofia.

På styrelsemötena avhandlar styrelsen inte bara viktiga ärenden, utan fikar även grundligt. Detta är viktigt då fika är en av hörnstenarna i Dals Långeds Kaféförenings verksamhet, och kanske också i själva livet.

Hur som helst. Så här ser vi ut och om du känner igen någon av oss när vi bevandrar stadens gator som vanliga människor så får du gärna rycka tag i oss och säga att du vill vara med.

Frågorna alla ställer sig just nu är naturligtvis: hur blir jag medlem och vad kostar det och vad får jag för det?

Organisationsnumret låter vänta på sig och därmed också bankkontot. Därför får inbetalning av medlemsavgift än så länge göras kontant till medlem i styrelsen (och då helst till kassören som sitter längst till höger och heter Sofia). Summan för ett års medlemskap är 100 kronor och tillsammans med pengarna vill vi gärna ha ditt namn, kontaktuppgifter och födelseår.

Det du får är ett kafé som du kan disponera lite som du vill. Och när kaféet väl har öppnat får du vara med och bestämma, delta i alla aktiviteter, ordna egna aktiviteter och sist men inte minst: rabatt på fika. Och, ja, du får naturligtvis ett medlemskort också.

Nästa fråga som infinner sig hos dig är antagligen: hur kan jag hjälpa till?
Möjligheterna är oändliga. Ett sätt är att ingå i en arbetsgrupp. Än så länge finns fem sådana:
Program - sysslar med att anordna aktiviteter och evenemang och andra funktioner som kan finnas på kaféet som inte är just fika. 
Kök - sysslar med fika. Just nu handlar det mycket om att avgöra vilken utrustning som behövs, vilket utbud kaféet ska ha, vilka leverantörer som ska samarbetas med, osv.
Kafélokal - sysslar med inredningen i lokalen. Till exempel planeras hur möblemanget ska utformas för att vara så flexibelt som möjligt för att kunna husera olika sorters verksamhet. Den här gruppen oljar även utemöblerna och lägger stor vikt vid ljudbilden.
Marknadsföring - sysslar med skyltar, bloggar, flygblad och annan informationsproduktion och -spridning.
Administration - sysslar med ekonomi, projektansökningar, skattemyndighetskontakter och annat gött pappersarbete. Den här gruppen utgörs just nu och även framöver av styrelsen, men har du fallenhet för byråkrati är du mer än välkommen att vara med. 

Känner du att du inte kan engagera dig långsiktigt i en arbetsgrupp men ändå vill hjälpa till är alla sorters punktinsatser välkomna. En sådan punktinsats kan vara något så enkelt som att bli medlem.

Fridens liljor och wienerbröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar