måndag 30 april 2012

Live från Schuckert


För några timmar sedan, runt kaffedags, ringlade kön lång utanför Kafé Schuckert. Under högtidlig men samtidigt uppsluppen stämning klipptes bandet av Emilia iförd nysytt förkläde. Astrid stämde upp sitt dragspel och gästerna vällde in.

Alldeles just nu börjar soppan sprida sin väldoft i lokalen och förväntansfulla valborgsfirare kan få sig något värmande till livs. Kvällen är ännu ung och kakorna räcker till alla. Dals Långeds Kaféförening hälsar våren och alla besökare hjärtligt välkomna!

söndag 29 april 2012

Invigning!

I morgon öppnas portarna för allmänheten! Allmänheten har gubevars varit välkommen sedan länge, men i morgon kan den äntligen och utan förbehåll vräka sig i soffor och njuta hembakt och en kopp nybryggt! Påtår ingår.

Vi öppnar lagom till eftermiddagsfikat klockan 15.00 och håller sedan fanan högt ända till midnatt. Bland attraktionerna märks en gästspelande barista som levererar storstadskaffe till landsbygdspriser, fiskdamm för både små och stora, korv med bröd, soppa med bröd, korvsoppa med bröd och så vidare.

Välkommen allesammans! 


torsdag 26 april 2012

If the havreflarnen are united, they will never be divided.


Det är tydligt att Dals Långedsborna är angelägna om att få ett fik på orten. Nästan varje dag trillar det in saker som behövs i uppbyggandet av Kafé Schuckert: pinnstolar, assietter, kökshanddukar, bakformar, diskbänkar, bokhyllor, böcker, lampor och mycket mycket mer. Det är faktiskt helt fantastiskt. Och ändå är det fortfarande ett och annat vi behöver.

Nya medlemmar trillar också in. Både genom dörren och via postgiroinbetalning. Ännu äro vi icke tusenden, men om ni frågar mig är det bara en tidsfråga. När vi slår upp portarna på Valborg kommer Långed aldrig mer bli sig likt.

Men innan den bombastiska och omåttligt makalösa invigningen kan äga rum måste ett och annat göras. Häromdagen var rörmokaren på besök så nu kan vi diska, och nu när vi kan diska känns ingenting omöjligt.

Vill du hjälpa till med förberedelserna inför den stora starten? Baka kakor, sy förkläden, bära soffor, dela ut flygblad, fylla godisstrutar, värva medlemmar, putsa, feja och dona? Hela helgen kommer detta och mycket mer göras i och utanför Kafé Schuckert. Kom och var med! 

måndag 16 april 2012

extreme kafé makeover

Före och under tiden. Efter har vi inte kommit till än:








För att citera vår ordförande:
"Det här är den roligaste förening jag varit med i."

Under några få dagar har en helt tom lokal förvandlats till ett (nästan) kafé. Allt med hjälp av hårt arbetande frivilliga som har målat och skurat och burit och fejat.
Vi har fått så mycket fina möbler och bra kaféutrustning alldeles gratis av givmilda människor så man tror inte att det är sant.
Dessutom har vi redan haft betalande kafégäster. 14 april ska gå till historien som den dagen då Kafé Schuckert sålde sin första kopp kaffe.

Men, nu fortsätter vi så vi blir klara nån gång. Mycket jobb återstår och mycket utrustning saknas. Vi behöver till exempel en spisfläkt. Någon som har en över?

onsdag 11 april 2012

Målartvätt on, målartvätt off. Spackel on, spackel off. Färg on.



Har ni gått förbi kafélokalen de senaste dagarna så har ni nog sett att det fejas och pysslas för fullt där inne. Ni har säkert också lagt märke till att det inte på långa vägar är färdigt.

Härmed inbjuds till fyra dagars arbetskalas!

På torsdag och fredag börjar vi klockan 9.00. Den primära sysslan dessa dagar är målning. Åh vad fint och ljust och fräscht det kommer bli!

Så på lördag och söndag är det öppet arbetshus mellan kl. 10 och 18. Då är alla välkomna med prylar och arbetskraft och goda råd. Om du bara är nyfiken och vill komma och spana går det också bra. Kaffe och te och möjligen något tilltugg kommer finnas till salu (vi är ju ändå ett kafé i vardande).

Sisten dit är en frukt och frukt är inte godis!


PS. Har du en släpvagn att låna ut i helgen? Helst en täckt om det ska fortsätta vara så här uschligt väder. Vi lovar att inte spilla kaffe på den.

fredag 6 april 2012

Och skjuts in i ugnen!


Degen är så att säga på jäsning. Ugnen är satt till 250 grader och plåten är förvärmd. Det må bära eller brista men nu kör vi.  På Valborgsmässoafton räknar vi med att vara färdiggräddade för då öppnar vi med pompa och ståt!

Vi behöver dig och vi vill gärna tro att du vill vara med oss. Vi behöver dessutom en massa saker och kunskap och arbetskraft. Släng ett öga på vår önskelista innan du slänger dina överskottsprylar. Just nu är köksutrustning och möbler hög prioritet. Samt sånadär vävda plastmattor.